ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trupele NATO vor rămîne în Kosovo atît timp cît va fi necesar

10:10 | 22.02.2017 Categorie: Externe

Pristina, 22 feb. /MOLDPRES/.Trupele NATO vor rămîne în Kosovo atît timp cît va fi necesar, a declarat marți comandantul suprem al forțelor aliate în Europa (SACEUR), generalul american Curtis M. Scaparrotti, în timpul unei vizite la Pristina, relatează agenția de presă MIA, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Scaparrotti s-a întîlnit cu oficiali locali și cu ambasadori occidentali acreditați în capitala kosovară.

În Kosovo sînt desfășurați aproximativ 4.500 de militari din 31 de țări începînd din iunie 1999, după o campanie aeriană de 78 de zile care a vizat combaterea campaniei violente a forțelor sîrbe care luptau împotriva etnicilor separatiști albanezi.

Kosovo și-a declarat independența de Serbia în 2008, dar Belgradul nu a recunoscut niciodată acest statut.

"Vom menține în teren o prezență flexibilă, constantă, care va opera schimbări doar atunci cînd situația securității o permite. KFOR (Misiunea de pace a NATO în Kosovo) rămîne o forță credibilă și solidă, capabilă de a-și îndeplini misiunea atît timp cît va fi necesar'', a adăugat generalul Scaparrotti.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

img17001443

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!