ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șoferii vor fi informați în timp real despre ambuteiajele formate pe traseele din țară

12:01 | 22.02.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Inspectoratul Național de Patrulare (INP) a lansat astăzi serviciul „Info Trafic”, care va informa conducătorii auto despre eventuale ambuteiaje create pe drumurile locale și naționale din țară, informează MOLDPRES.

Șeful INP, Livii Baziuc, a menționat în cadrul evenimentului că inițial serviciul va fi aplicat în municipiul Chișinău, deoarece cele mai mari ambuteiaje se înregistrează în orașele mari din țară, ulterior, va fi extins în întreaga țară.

„Ambuteiajele se formează în mare parte fie din cauza numărului mare de mașini aflate în trafic, fie din cauza accidentelor rutiere. Pentru a fluidiza traficul ne propunem să avem o colaborare strînsă cu instituțiile mass media și cele care sînt antrenate permanent în trafic, pentru a primi informații despre ambuteiajele create, verificarea și ulterior diseminarea acestor date posturilor de televiziune, radio și site-urilor. Astfel, șoferii vor fi informați permanent despre ambuteiajele formate, iar INP va propune alternative de evitare a străzilor blocate”, a spus Baziuc.

La rîndul său, șeful Serviciului „InfoTrafic”, Pavel Apostol, a afirmat că inspectorii de patrulare „vor acumula informații de la instituțiile antrenate direct și zilnic în trafic (Centrul Unic de Monitorizare a Traficului Rutier, firmele de taxi, Administraţia de stat a drumurilor, echipele mobile de patrulare ale INP ş.a.), pentru a putea informa în timp real conducătorii auto despre situaţia rutieră de pe traseele din ţară. Informarea se va face prin intermediul surselor mass-media, pentru a ajunge mai ușor la șoferii aflați în trafic”.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Național de Patrulare această practică este utilizată pe larg în țările europene (România, Austria, Germania etc.) și ajută la remedierea situației în caz de formare a ambuteiajelor în anumite zone ale orașelor.

(Reporter P. Beregoi, editor L. Alcaza)

img17001447

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!