ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Telejurnalista Silvia Hodorogea îşi sărbătoreşte cea de-a 65-a aniversare

12:21 | 22.02.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Cunoscuta telejurnalistă Silvia Hodorogea, Maestru în Artă, laureată a mai multor premii în domeniul ziaristicii, inclusiv a Premiului „Gheorghe Cincilei” al Ministerului Culturii pentru  promovarea imaginii culturale în mass-media pentru anul 2013, îşi sărbătoreşte astăzi cea de-a 65-a aniversare, informează MOLDPRES.

Contactată de agenţie, vedeta postului de Televiziune Moldova 1 a afirmat că îşi va sărbători ziua de naştere în preajma celor dragi – membri ai familiei, prieteni şi colegi. „Întotdeauna mi-a plăcut să aduc veşti bune în casele oamenilor şi acest lucru îl fac în continuare, în cadrul Programului de ştiri „Mesager”, a menţionat Silvia Hodorogea.

S-a născut la 22 februarie 1952 în satul Dereneu, raionul Călăraşi, într-o familie de învăţători. În 1974, Silvia Hodorogea, a absolvit Facultatea de Litere (secţia de Jurnalism) a Universităţii de Stat din Moldova şi tot din acelaşi an a început activitatea în calitate de redactor la radio.

Din 1982, Silvia Hodorogea, este reporter de activităţi, apoi redactor-şef al Departamentului Actualităţi TV al Companiei de Stat Teleradio-Moldova. Realizatoare a emisiunilor „Nota bene”, „Bătrînii” etc. De asemenea, au fost remarcate filmele ei „Meşterul Manole – o nouă legendă”, „Arta populară: Evoluţie şi permanenţă”, „Valori culturale de ieri şi de azi”, care au fost proiectate şi la Expoziţia Internaţională de la Hanovra în vara anului 2000.

Silvia Hodorogea a fost menţionată de mai multe ori de Uniunea Jurnaliştilor din Moldova şi Clubul Naţional de Presă cu premii speciale, pentru contribuţii deosebite la mediatizarea culturii naţionale, iar în 1996 – cu Premiul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. În 1997 revista „Femeia Moldovei” a desemnat-o în fruntea topului celor zece ziariste profesioniste. În 1998, Centrul Independent de Jurnalism al Casei „Lumea deschisă” îi acordă „Mărul de Aur”, decernat celor mai importanţi jurnalişti autohtoni.

În 2000, Silvia  Hodorogea a luat premiul „Antena de Aur” al Companiei de Stat Teleradio-Moldova. În 2011, Silviei Hodorogea i s-a conferit titlul onorific „Maestru în Artă”.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17001452

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!