ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Irlanda, România și Bulgaria sînt țările cu cele mai scăzute rate anuale ale inflației din UE

13:30 | 22.02.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 22 feb. /MOLDPRES/.Rata anuală a inflației a urcat în ianuarie la 1,8% în zona euro și la 1,7% în Uniunea Europeană, de la 1,1%, și, respectiv, 1,2% în decembrie, în timp ce Irlanda (0,2%), România (0,3%) și Bulgaria (0,4%) au înregistrat cele mai scăzute rate anuale ale inflației din UE, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), scrie AGERPRES, citată de MOLDPRES.

Cele mai mari rate anuale ale inflației au fost înregistrate luna trecută în Belgia (3,1%), Letonia și Spania (ambele cu o inflație anuală de 2,9%) și Estonia (2,8%). Comparativ cu luna decembrie 2016, inflația anuală a scăzut în două state și a crescut în 26 state, inclusiv în România.

În cazul zonei euro, cel mai semnificativ impact asupra creșterii anuale a prețurilor l-au avut combustibilii pentru transport (0,50 puncte procentuale), combustibilii pentru încălzire și legumele (0,14 puncte procentuale fiecare). De cealaltă parte, cel mai semnificativ impact asupra inflației a venit din partea sectorului telecomunicațiilor (minus 0,09 puncte procentuale), pîine și cereale (minus 0,05 puncte procentuale).

 

 

 

/Editor M.Cucu/

img17001457

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!