ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salariile asistenților sociali comunitari vor fi majorate cu 20%

16:03 | 22.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Cabinetul de Miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, majorarea cu 20% a salariilor asistenților sociali comunitari, începînd cu 1 ianuarie 2017, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

De salarii mai mari vor beneficia cei peste 1150 de asistenţi sociali comunitari care activează în Republica Moldova. Pentru majorarea remunerării acestei categorii de salariați, în anul curent sînt aprobate mijloace financiare în sumă de 12,6 milioane de lei.

Totodată, modificările și completările la Hotărîrea Guvernului „Cu privire la condițiile de salarizare a personalului din unitățile bugetare” reglementează modul de acordare a premiilor pentru întreg personalul instituției, pînă în prezent acesta fiind stabilit doar pentru conducător. Premiile vor fi achitate din contul economiei mijloacelor destinate retribuirii muncii pentru anul respectiv, iar cuantumul unui premiu unic nu poate depăși salariul de funcție al angajatului.

img17001466

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!