ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Japonia va oferi 4,8 milioane de dolari pentru dezvoltarea agriculturii conservative în Republica Moldova

16:12 | 22.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de aproximativ 4,8 milioane de dolari din partea Japoniei, pentru implementarea Proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova”, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

O hotărîre cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de grant între Guvernele celor două state a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Executivului. Proiectul prevede procurarea utilajelor și echipamentelor pentru agricultura conservativă.

Agricultura conservativă este o prioritate a Republicii Moldova, stipulată în Strategia Națională de Dezvoltare Agricolă și Rurală pentru anii 2014-2020. Aceasta presupune dezvoltarea unei agriculturi durabile, adaptată la schimbările climaterice, prin aplicarea practicilor care protejează și ameliorează fertilitatea solului.

img17001468

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!