ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești a avut o întrevedere cu ambasadorul Pirkka Tapiola

16:19 | 22.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Galbur, l-a primit astăzi pe Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul discuţiilor, a fost abordat stadiul implementării Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. În context, au fost menţionate acţiunile prioritare pe care Guvernul şi le propune să le realizeze pe parcursul anului curent şi care vizează materializarea standardelor europene în beneficii concrete pentru cetăţenii Republicii Moldova.

„Agenda europeană este o linie principală în activitatea guvernării de la Chişinău. Am muncit mult pentru a restabili încrederea partenerilor externi şi dorim să consolidăm aceste relaţii de cooperare în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova”, a menţionat ministrul Galbur.

Au mai fost discutate detalii privind agenda evenimentelor Uniunea Europeană – Republica Moldova prevăzută pentru 2017, inclusiv vizita Prim-ministrului Pavel Filip la Bruxelles.

În final, oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea ultimelor evoluţii în problematica transnistreană, inclusiv în contextul regional.

img17001469

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!