ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul se va întruni la 24 februarie în prima şedinţă din sesiunea de primăvară

16:25 | 22.02.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Parlamentul se va întruni vineri, 24 februarie curent, în prima şedinţă din sesiunea de primăvară. Anunţul a fost făcut astăzi de către speakerul Andrian Candu după ședinţa Biroului Permanent al Parlamentului, informează MOLDPRES.

Potrivit oficialului, ordinea de zi a şedinţei va include mai multe chestiuni organizatorice. „Urmează să fie dezbătute priorităţile Parlamentului pentru acest an, care vizează un plan de acţiuni privind implementarea Acordului de Asociere cu UE. În această sesiune, obiectivele principale rămîn: implementarea legilor, controlul parlamentar faţă de reformele lansate în anul trecut, îndeplinirea acţiunile incluse în foaia de parcurs şi celor agreate cu Fondul Monetar Internaţional”, a spus Andrian Candu.

Totodată, speakerul a anunţat despre crearea unui grup de lucru pentru îmbunătăţirea Codului electoral şi a legislaţiei electorale. „Există un demers din partea societăţii civile. Mai exact, 17 organizaţii au propus formarea unui grup de lucru pentru dezbaterea acestui subiect. La fel, există recomandările Curţii Constituţionale, a observatorilor internaţionali faţă de alegerile prezidenţiale de care, nemijlocit, vom ţine cont. Ulterior, la acest subiect vor exista mai multe dezbateri pentru a afla opiniilor tuturor experţilor”, a afirmat Candu.

Regulamentul Parlamentului prevede că sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii iulie.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17001470

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!