ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un concert de Vali Boghean va avea loc la Filarmonica Naţională

16:40 | 22.02.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Un concert de Vali Boghean şi formaţia sa va avea loc vineri, 24 februarie, începînd cu ora 18.00, în Sala Mare a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” din Chişinău, informează MOLDPRES.

Concertul formaţiei Vali Boghean Band este susţinut cu ocazia Dragobetelor, sărbătoarea românească a dragostei.

Tot vineri, între orele 13.00-16.00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va avea loc un atelier de confecționare a mărțișorului tradițional şi un program etnofolcloric „De drag de primăvară”, iar la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, la 15.00 - lansarea oficială a expoziției interactive „Secretele Egiptului Antic”.

În aceeaşi zi, la 18.00, la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei va fi prezentat un recital de pian intitulat "Concert pe întuneric" cu Marcel Lazăr, la Teatrul Republican "Luceafărul – spectacolul „O istorie din cartierul de vest” de A. Laurents şi la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu – spectacolul „În ochii tăi fermecători”.

Mîine, la 14.00, la Biblioteca Naţională va avea loc inaugurarea expoziţiei-eveniment „Eugen Doga - Omul Mileniului”, iar la 18.00 - în cadrul aceleiaşi instituţii - vernisajul expoziţiei de grup a artiştilor plastici din Moldova şi România: Vladimir Frumusachi, Leonid Popescu, Vasile Didic, Diana Şvitchi, Gutiera Prodan, Vasile Moşanu (Canada), Ioan Hultoană, Ecaterina Mihai, Rodica Olteanu și Paul Mecet.

Tot mîine, la 16.00, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” va găzdui serata muzical-literară Alina Volcu, iar Centrul Cultural „Odeon”, la ora 18.00 - serata aniversară a compozitorului Boris Dubosarschi, la 70 ani de la naștere.

Sîmbătă, la 11.00, la Teatrul Municipal „Guguţă” va fi prezentat spectacolul „Cocoșelul neascultător” de A. Machek şi la 12.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” – spectacolul  „Peppi Ciorap-Lung” de Astrid Lindgren şi la 18.00, în cadrul aceleiaşi instituţii - „12 Scaune” de Ilf și Petrov. În aceeaşi zi, la 18.00, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” va găzdui concertul Mariei Stoianov „Un sărut de primăvară”.

Duminică, la 12.00, Teatrul Republican "Luceafărul" prezintă spectacolul „Frumoasa şi Bestia” după Ch. Perrault şi la 18.00 – spectacolul „Mascarada” de Mihail Lermontov. În aceeaşi zi, la 16.00, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” va fi jucat spectacolul „Traviata”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi şi la 18.00, iar la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” – spectacolul  „Casa de pe graniță” de Slawomir Mrozek.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17001472

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!