ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Perioada de utilizare a autovehiculelor de instruire în şcolile auto a fost extinsă cu cinci ani

10:54 | 23.02.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Perioada de utilizare a autovehiculelor de instruire în şcolile auto din ţară va fi extinsă cu cinci ani, potrivit unei hotărîri a Guvernului care va fi publicată mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, informează MOLDRES.

Anterior, documentul prevedea că începînd cu 1 ianuarie 2017, vehiculele din categoriile BE, C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 şi D1E, care nu corespund criteriilor tehnice nu vor fi admise spre utilizare în procesul de instruire.

Totodată, conform noilor modificări, termenul de exploatare a autovehiculelor de instruire menţionate a fost extins cu cinci ani, pînă la 1 ianuarie 2022.

Potrivit Notei informative a proiectului, scopul modificării este asigurarea procesului de instruire în şcolile auto din ţară, întrucît din cauza situaţiei financiare precare a instituţiilor nu au putut fi achiziţionate toate autovehiculele de instruire în termenul restrîns, de aproximativ doi ani.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17001485

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!