ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hollande: Franța nu va ceda niciodată în fața extremismului

12:00 | 23.02.2017 Categorie: Externe

Paris, 23 feb. /MOLDPRES/."Franța va face alegerile care se potrivesc cu onoarea sa" și "nu va ceda niciodată în fața extremismului", a asigurat președintele Francois Hollande, miercuri, comunitatea evreiască franceză, cu două luni înainte de alegerile prezidențiale, conform AFP și Direct Matin, citate de AGERPRES şi MOLDPRES.

Franța nu va permite să prevaleze obscurantismul și nu va ceda niciodată în fața extremismului, a reiterat președintele francez, la dineul anual al Consiliului reprezentativ al instituțiilor evreiești din Franța (Crif), insistînd că Franța va opta pentru libertate și respectarea drepturilor. El a răspuns astfel la apelul președintelui Crif, Francis Kalifat, de a "bara calea extremei drepte și extremei stîngi la viitoarele alegeri".

Toate sondajele de opinie de pînă acum o indică pe Marine Le Pen, lidera extremei drepte franceze, drept favorita primului tur de scrutin, la 23 aprilie, dar care ar fi învinsă în turul al doilea, la 7 mai, de candidatul independent Emmanuel Macron sau de Francois Fillon, reprezentantul dreptei.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17001489

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!