ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procedura de plasare sub regim vamal de import a autovehiculelor din stînga Nistrului va fi publicată în Monitorul Oficial

13:39 | 23.02.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Conducătorii auto care au deținut pînă la 1 noiembrie 2016 mijloace de transport cu plăcuțe eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului și municipiul Bender le vor putea plasa în regim vamal de import, indiferent de termenul de exploatare, cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2016, potrivit unei Hotărîri de Guvern, care va fi publicată mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Mijloacele de transport vor putea fi vămuite fără prezentarea în original a actelor în baza cărora acestea au fost introduse în R. Moldova. Pentru plasarea în regim de import va fi necesară completarea de către solicitant a declarației vamale și a unei declarații scrise pe propria răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor prezentate, cu anexarea la aceasta a documentelor confirmative, eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului și municipiul Bender.

Ulterior, Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaționale de Stat „Registru” va efectua înmatricularea acestor mijloace de transport în baza setului de documente menționate și a adeverinței vamale.

Potrivit informațiilor asiguratorilor licențiați din R. Moldova, în anul 2016 deținătorii unităților de transport din regiunea transnistreană au procurat aproximativ 16 mii de polițe de asigurare de răspundere civilă auto, ceea ce denotă că acest număr de autoturisme circulă constant pe malul drept al Nistrului. Majoritatea dintre aceștia circulă în baza procurilor eliberate de așa-numitele structuri din stînga Nistrului.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17001494

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!