ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

AIPA va beneficia de 1,2 mln de euro din partea UE pentru reformarea instituției

16:09 | 23.02.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) va beneficia de 1,2 milioane de euro din partea Uniunii Europene, în cadrul proiectului Twinning lansat astăzi la Chișinău, care prevede reformarea instituției și implementarea măsurilor de sprijin în domeniul dezvoltării rurale, conform standardelor europene, informează MOLDPRES.

Proiectul se va axa pe trei componente principale: restructurarea AIPA - elaborarea bazei legale precum și a organigramei în conformitate cu cerințele UE, elaborarea procedurilor scrise pentru toate funcțiile și sarcinile relevante ale instituției în administrarea măsurilor de dezvoltare rurală în conformitate cu principiile internaționale, precum și dezvoltarea capacităților instituționale.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, prezent la eveniment, a declarat că  proiectul va contribui la o mai bună administrare a măsurilor aferente agriculturii și dezvoltării rurale. „Pentru a dinamiza acest proces, este necesară stimularea materială a investițiilor din partea statului și desigur din partea partenerilor de dezvoltare. Pe această cale, vreau să adresez mulţumiri partenerilor de dezvoltare, Comisiei Europene și țărilor donatoare pentru tot sprijinul acordat țării noastre”, a spus Grama.

Programul va fi implementat pe o perioadă de 24 de luni, cu suportul consorțiului format din AgrarMarkt Austria (Partener superior), Fondul de Intervenție de Stat în Agricultură (SZIF) din Cehia și Agenția pentru Restructurare și Modernizare a Agriculturii (ARMA) din Polonia (Parteneri juniori).

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img17001500

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!