ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu misiunea FMI

12:34 | 24.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu misiunea Fondului Monetar Internațional, condusă de noul şef al misiunii, Ben Kelmanson, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

În cursul întrevederii, părțile au făcut un amplu schimb de opinii pe marginea Memorandumului semnat de Republica Moldova cu FMI în noiembrie 2016 și efectele acestuia asupra populației Republicii Moldova.

Igor Dodon a optat pentru cooperarea cu structurile internaționale, doar că această cooperare să fie în interesul Republicii Moldova și al cetățenilor săi.

Șeful statului și-a exprimat îngrijorările pe marginea Memorandumului de colaborare cu FMI, specificînd că nu susține mai multe prevederi ale acestuia, în special pe compartimentele ce țin de reforma sistemului de pensionare, majorarea tarifelor, limitarea volumului alocațiilor pentru subvențiile în agricultură.

De asemenea, Președintele a specificat faptul că va bloca Legea amnistiei și grațierii în redacția actuală.

În altă ordine de idei, părțile s-au expus pe marginea legii “miliardului”. Igor Dodon a comunicat că în condițiile actuale, Guvernul împreună cu FMI a găsit cea mai simplă soluție - de a pune povara rambursării pe spatele cetățenilor Republicii Moldova. Președintele s-a expus categoric împotriva faptului ca cetățenii Republicii Moldova să întoarcă banii furați. ”Voi depune toate eforturile ca banii să fie rambursați de hoți, voi pleda pentru penalizarea celor care se fac de vină, confiscarea și vînzarea activelor celor care au fost direct sau indirect implicați în fraudă”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului a concretizat că sînt și alte soluții pentru rambursarea miliardului furat pe care curînd le va face publice. S-a convenit stabilirea unui dialog la nivel de experți la acest subiect.

img17001521

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!