ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Campionatele naționale de fotbal se vor desfășura conform sistemului primăvară-toamnă

13:34 | 24.02.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Executivul Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) a luat decizia de a organiza de acum înainte campionatele naționale conform sistemului primăvară-toamnă, relatează MOLDPRES. 

”Noi nu avem la îndemînă terenuri de fotbal, ca și în majoritatea țărilor europene, cu încălzire. În consecință, multe partide se desfășurau pe terenuri cu suprafețe artificiale, fapt ce nu poate fi comparat cu cele cu iarbă naturală. În plus, uneori se juca pe timp nefavorabil. Pauza dintre turul și returul campionatelor era foarte mică. Ca urmare, condiția fizică a jucătorilor nu era cea optimă, nu le permite să joace cu angajare totală pe tot parcursul meciurilor. Din aceste considerente, mai multe țări, inclusiv Georgia, au acceptat această formulă de disputare”, a declarat președintele FMF Pavel Cebanu. 

"Un plus va fi și pentru echipele care participă în cupele europene. Venim din campionat cu meciuri în picioare, venim cu o echipă omogenă. Este un proiect ambiţios, cu susţinerea FMF, cu instalarea nocturnelor pe stadioanele din ţară, astfel vom putea juca şi la o oră mai tîrzie", a menţionat Petru Jardan, membru al Comitetului Executiv al FMF. 

În urma acestei decizii, sezonul 2017 va fi unul intermediar şi se va desfăşură din vară pînă în toamnă. 

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17001525

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!