ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Tbilisi s-au desfășurat consultări interministeriale moldo-georgiene

13:55 | 24.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. La Tbilisi, Georgia, s-a desfășurat astăzi o rundă de consultări interministeriale moldo-georgiene la nivel de viceminiştri de Externe, partea moldovenească fiind reprezentată de către viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Lilian Darii, iar cea georgiană de către viceministrul Afacerilor Externe, Vahtang Maharobișvili, relatează MOLDPRES citînd Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul consultărilor a fost efectuat un schimb larg de opinii pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda relațiilor bilaterale moldo-georgiene şi cooperarea celor două state în cadrul organizațiilor internaționale, precum şi a unor aspecte de securitate regională şi integrare europeană.

Părţile au remarcat dinamica pozitivă a dialogului politic bilateral, interacțiunea eficientă în promovarea problematicii conflictelor prelungite din spaţiul GUAM în cadrul organizaţiilor internaţionale, schimbul de experienţă în materie de integrare europeană.

Cei doi oficiali au subliniat importanţa aprofundării cooperării comercial-economice dintre Republic Moldova şi Georgia, menţionînd necesitatea organizării unei şedinţe a comisiei interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică.   

În marja consultărilor, viceministrul Darii a avut întrevederi cu ministrul Economiei, Giorgi Gaharia, ministrul de stat pentru Reconciliere și Egalitate Civică, Ketevan Țihelașvili și reprezentantul special al prim-ministrului pentru relațiile cu Federația Rusă, Zurab Abașidze.

img17001531

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!