ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe întreprinderi de stat au fost scoase spre privatizare

16:25 | 24.02.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Agenția Proprietății Publice a anunţat astăzi despre organizarea unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat, informează MOLDPRES.

Valoarea totală a bunurilor expuse la licitații și concursuri se estimează la 1,3 miliarde de lei.

Printre întreprinderile scoase la licitaţie se numără: Societatea pe Acţiuni (S.A.) „Barza Albă”, S.A. „Tutun-CTC”, S.A. „Hotelul Chişinău”, S.A. „Fabrica de produse lactate din Nisporeni”, S.A. „Fabrica de unt şi brînzeturi din Vulcăneşti-InLav”, S.A. „Basarabia Nord”, S.A. „Fabrica de unt din Floreşti” ş.a.

Totodată, va fi organizat un concurs pentru privatizarea cinematografelor din oraşele Făleşti şi Leova. Costul acestora este de 868 mii de lei, iar volumul minim al investițiilor pe care trebuie să-l garanteze viitorul proprietar este de 1,8 milioane de lei.

Licitaţiile şi concursurile urmează să aibă loc în perioada 24 februarie – 30 martie curent.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!