ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful adjunct al Centrului pentru combaterea traficului de persoane a fost reținut într-un dosar de corupție

17:06 | 24.02.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Șeful adjunct al Centrului pentru combaterea traficului de persoane a fost reținut astăzi de către oamenii legii, pentru 72 de ore, într-un dosar de corupție. Informația a fost confirmată pentru agenție de către şefa Direcţiei relaţii publice a MAI, Alina Zbancă, relatează MOLDPRES.

„Șeful adjunct al Centrului pentru combaterea traficului de persoane a fost audiat astăzi de către procurori în legătură cu dosarul de corupție și perchezițiile care au fost făcute ieri în cadrul instituției. După audiere acesta a fost reținut de procurori pentru 72 de ore, fiind recunoscut ca figurant în acest dosar”, a spus sursa citată.

Ieri, ofițerii Serviciului Protecție Internă Anticorupție (SPIA) al MAI și Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au reținut într-un dosar de corupție un angajat al Centrului pentru combaterea traficului de persoane și au efectuat mai multe percheziții.

Potrivit SPIA, inculpatul împreună cu alți colaboratori ai Centrului au pretins și estorcat sume de bani în valoare de 30 mii de euro de la o persoană, pentru a înceta urmărirea penală în care figura o rudă a acesteia. Prima tranșă în sumă de 10 mii de euro a fost transmisă acuzatului sub controlul ofițerilor SPIA și procurorilor PCCOCS.

Învinuitul riscă închisoare de la 7 la 15 ani, cu amendă de la opt la zece mii de unități convenționale (de la 400 la 500 mii de lei), cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

(Reporter P. Beregoi, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!