ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepreședintele american Mike Pence crede că Donald Trump va fi un nou Ronald Reagan

17:22 | 24.02.2017 Categorie: Externe

Washington, 24 feb. /MOLDPRES/. Vicepreședintele american Mike Pence l-a descris joi pe Donald Trump drept un nou Ronald Reagan și le-a cerut politicienilor americani de dreapta să se mobilizeze în susținerea planurilor noului lider de la Casa Albă, consemnează agenția EFE, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

„De la început, președintele nostru m-a făcut să-mi aduc aminte de cineva care m-a inspirat să mă alătur cauzei conservatorismului în urmă cu aproape 40 de ani: președintele Ronald Reagan”, a afirmat Pence într-un discurs susținut la conferința anuală a CPAC (Conservative Political Action Conference), eveniment care este principala reuniune a dreptei americane și la care însuși Trump va avea vineri o intervenție.

„Cred că președintele Trump a dat expresie aspirațiilor și frustrărilor poporului american, cum niciun alt lider nu a făcut după Reagan”, a continuat Mike Pence, insistînd asupra președintelui republican ce a condus SUA între anii 1981 și 1989 și care de atunci a rămas un politician simbol pentru dreapta americană.

Vicepreședintele Pence, cunoscut pentru conservatorismul său în unele teme sociale, a mai apreciat în discurs că „succesul mișcării” Trump și al dreptei americane în general va depinde de capacitatea de a contracara acțiunile „celeilalte părți”, care își apără consecvent „status quo-ul eșuat”.

La conferința de anul trecut a CPAC, Trump nu a fost prezent, el preferînd să participe la acțiuni electorale în statul Kansas, fapt pentru care Ted Cruz și Marco Rubio, doi dintre adversarii săi în alegerile primare republicane, l-au criticat atunci că nu ar fi suficient de „conservator”.

img17001541

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!