ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Goțonoagă a devenit premiant la turneul de judo din Germania

10:00 | 26.02.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Dorin Goțonoagă (81 kg) a urcat ieri pe treapta a treia a podiumului de premiere la turneul internațional de judo Grand Prix, care se desfășoară la Dusseldorf (Germania), relatează MOLDPRES.

El i-a învins, în ordine, pe Diogo Lima (Portugalia), Tim Gramkow (Germania), Etienne Briand (Canada), calificîndu-se în semifinală unde i-a cedat lui Atilla Ugvari (Ungaria). În disputa pentru locul trei judocanul moldovean l-a învins pe Anri Enukidze (Portugalia) și a intrat în posesia primei de 1.500 de euro.

Ocupanții primelor locuri sînt remunerați cu 5.000 de euro, iar clasații pe locurile doi cu 3.000 de euro.

Victoria repurtată de Dorin Goțonoagă, originar din Hîncești, care a făcut primii pași în judo sub îndrumarea fraților Ilie și Mihail Buiuc din localitate, este prima în cariera sa  la un turneu din seria Grand Prix. El este medaliat cu bronz la Europenele de tineret.

Coechipierul Nicon Zaboroșciuc (81 kg) a cedat ieri în primul meci disputat. Denis Vieru (66 kg) a obținut două victorii, a suferit două înfrîngeri și s-a situat pe locul șapte.

Lotul național este pregătit de Veaceslav Bacal. Membrii lui urmează să efectueze în continuare un cantonament la Katowice (Polonia), iar în aprilie să participe la Campionatul European, care se va desfășura la Varșovia.

Cel mai bun judocan moldovean în perioada sovietică a fost Valentin Guțu, care a cucerit titlul de vicecampion european la categoria supergrea. După declararea independenței Victor Florescu a devenit vicecampion mondial, Victor Bivol a obținut bronzul la Mondiale și Europene, iar Marcel Trudov și  Andrei Golban au devenit premianți la Europene. 

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)   

img17001561

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!