ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Davron Bozorov a fost desemnat cel mai tehnic boxer al memorialului ”Pavel Lușcevschi”

12:00 | 27.02.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Reprezentantul Școlii specializate de box din Grimăncăuți (Briceni), Davron Bozorov, (56 kg) a fost desemnat cel mai tehnic boxer al celei de-a 22-a ediții a turneului internațional ”Memorial Pavel Lușcevschi”, încheiat ieri în Casa de cultură a acestei localități, relatează MOLDPRES.

Bozorov a avut, conform experților prezenți la competiție, o evoluție excelentă în preliminarii, iar în finală l-a dominat clar pe colegul de antrenamente, Alexandru Chilivnic. Acesta a fost supus chiar din startul primei runde unui atac în forță, cu lovituri în serie la corp una dintre care a fost aplicată la ficat, fapt ce l-a obligat pe referi să înceapă numărătoarea, după care în ring a fost aruncat prosopul secundantului acestuia, Ion Nurumbetov - semn că Alexandru Chilivnic a abandonat lupta.

Cîștigătorul a fost aplaudat călduros de publicul din sală după care i-a fost înmînat un trofeu special de către invitatul de onoare la turneu, Serghei Lușcevschi, nepotul reputatului antrenor Pavel Lușcevschi, venit în premieră de la Odesa (Ucraina) pentru a urmări competiția. ”Sînt, pur și simplu, încîntat de modul cum este organizat turneul și de faptul cum este păstrată memoria unchiului meu”, a declarat pentru agenție oaspetele.

O victorie principială a înregistrat în finala categoriei de greutate pînă la 60 de kilograme Mihail Cvasiuc, campion național en-titre, în meciul final disputat cu Vadim Ivaniuc. Ambii sînt elevi ai Școlii specializate de box din Grimăncăuți. La categoria de greutate pînă la 64 de kilograme a învins după un duel echilibrat Roman Muzaliov din Ucraina în defavoarea lui Egor Bejenaru (Grimăncăuți, medaliat cu bronz la Campionatul European de tineret.

Cîștigători ai turneului au mai devenit Vas Horbert (49 kg, România), Ahmed Cemortan (69 kg), Victor Carapcevschi (75 kg), Andrei Zatușevschi (81 kg), toți de la Șoala de box din Grimăncăuți, și Simion Martîniuc (91 kg, Chișinău).  

”Scopul principal urmărit este să relevăm nivelul de pregătire, cunoștințele tehnico-tactice ale boxerilor de genul lui Davron Bozorov, să vedem asupra căror deficiențe în pregătire să muncim la antrenamente pentru a avea o prestație bună în viitor pe arena internațională și, desigur, să ne amintim și să păstrăm memoria celuia care a fost Pavel Lușcevschi”, a declarat la finele turneului antrenorul emerit Pertu Caduc.

Pavel Lușcevschi a educat 56 de maeștri ai sportului. Printre ei figurează actualul președinte al Federației de Box din Moldova, Vasile Chirtoca, antrenorii emeriți Petru Caduc, Leonid Tomșa, boxerii Vasile Peata, Vasile Cernei și Valeriu Dolgov.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17001577

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!