ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de marți, 28 februarie 2017

18:42 | 27.02.2017 Categorie: Agenda

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisia parlamentară pentru protecție socială, sănătate și familie se va convoca în ședință.

Ora 10.00, biroul 508, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va participa la evenimentul de comemorare a celor căzuți în războiul de pe Nistru.

Ora 15.00, Filarmonica Naţională ”Serghei Lunchevici”, mun. Chişinău, str. Mitropolitul Varlaam, nr. 78.

***

Ministerul Justiției invită la ceremonia oficială de înmînare a autorizațiilor pentru traducători și interpreți.

Ora 10.00, sala de conferințe, etajul II, Ministerul Justiției.

***

Va continua şedinţa extraordinară a Consiliului municipal Chişinău.

Ora 10.00.

***

Muzeul Național de Istorie a Moldovei și Asociația Dreptului Umanitar organizează o conferință dedicată împlinirii a 25 de ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova.

Ora 10.00, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, str. 31 august, 121 A.

***

Institutul de Filologie al Academiei de Ştiințe a Moldovei (AȘM) invită la Conferinţa ştiinţifică consacrată omagierii a 180 ani de la naşterea scriitorului Ion Creangă, organizată în cadrul Festivalului Zilele Creangă, program triplex Chişinău−Iaşi−Târgu-Neamţ, ediţia a VII-a.

Ora 11.00, Sala Mică a AŞM, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt nr. 1, et. II.

***

La Centrul de Cultură şi Istorie Militară va fi lansată ediţia revăzută a cărţii “Omagiu şi recunoştinţă”, în memoria eroilor căzuţi în acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.

Ora 11.00, str. Tighina 47, Centrul de Cultură şi Istorie Militară.

***

Președintele PPDA, Andrei Năstase, președintele PAS, Maia Sandu, președintele PLDM, Viorel Cibotaru, expertul în problema transnistreană , Oazu Nantoi, invită la conferinţa de presă comună cu tema: „Cu privire la comemorarea a 25 de ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova”.

Ora 11.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Asociațiile obștești Lumina Cunoaşterii şi AO AGIroMD invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Unitate prin Diversitate”.

Ora 13.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Cu ocazia aniversări de 25 de ani a relațiilor diplomatice dintre SUA și Moldova, Ambasadorul James D. Pettit va inaugura o expoziție de fotografie. La eveniment vor participa primul Ambasador al SUA în Moldova, Mary Pendleton, și primul Ambasador al Moldovei în SUA, Nicolae Țîu.

Ora 15.00, Muzeul Național de Arte din Chișinău.

***

Keystone Human Services International Moldova Association invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Rezultatele cercetării sociologice a incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi”.

Ora 10.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Cetățeanul Republicii Moldova Ramiro Stoianov invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă programată cu tema: „Samavolnicia sistemului judecătoresc din Moldova și a firmei Capital Investments”.

Ora 10.00, str. Kiev, 9.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Comisia Electorală Centrală participă, în perioada 27-28 februarie 2017, la reuniunea anuală a instituțiilor de management electoral, care se desfășoară în Georgia și este organizată de către Comisia Electorală Centrală a Georgiei în colaborare cu Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale și Centrul Internațional pentru Studii parlamentare. Delegația R. Moldova este reprezentată la această reuniune de către președintele Alina Russu și șeful Aparatului CEC, Ludmila Lupașco.

(Editor L. Alcază)