ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura din autoproclamata rmn va putea verifica inopinat întreprinderile din regiune

12:28 | 01.03.2017 Categorie: Regionale

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Întreprinderile din autoproclamata rmn vor putea fi controlate inopinat de către aşa-numita procuratură din regiune, conform unui proiect de lege adoptat recent la Tiraspol, transmite MOLDPRES cu referire la surse electronice.

Proiectul a fost adoptat de comitetul pentru drept şi securitate al sovietului suprem din stînga Nistrului şi prevede mai multe modificări ale legii „cu privire la modalitatea verificărilor efectuate în cadrul controlului de stat”.

Potrivit acestora, „controalele inopinate se efectuează în baza declaraţiilor în scris ale persoanelor juridice sau fizice privind încălcarea drepturilor lor, precum şi ca urmare a deciziei preşedintelui republicii sau a sovietului suprem”. 

Documentul mai presupune şi dreptul de a efectua controale inopinate asupra procurorilor şi adjuncților lor. 

În textul de argumentare se arată că, deşi „legea cu privire la procuratura republicii moldoveneşti transnistrene conţine stipulările necesare, ele nu sînt reflectate în legea cu privire la modalitatea verificărilor efectuate în cadrul controlului de stat”, fapt pentru care procuratura a şi iniţiat modificările şi completările respective. 

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)