ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie de artă universală a fost vernisată la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei

16:15 | 01.03.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. O expoziţie de artă universală cu genericul „Faimosul etern feminin” a fost inaugurată astăzi la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, informează MOLDPRES.

Directorul instituției, Tudor Zbîrnea, a menţionat că expoziţia cuprinde 56 de lucrări de artă universală din patrimoniul instituţiei: pictură, grafică, artă decorativă, datate cu secolele XVII-XIX. „Aceasta mizează pe laitmotivul chipului feminin în varii ipostaze – de la împărătese şi doamne din înalta societate - la femei din popor, în costume naţionale; de la femei-creatoare la gospodine, redate conform idealurilor de frumuseţe ale epocilor în care au fost create”, a precizat Tudor Zbîrnea.

Potrivit criticului de artă, Tudor Stăvilă, expoziţia este una de primăvară, care trezeşte în sufletele vizitatorilor sentimente de căldură, lumină şi dragoste.

Printre autorii picturilor prezente în expoziţie sînt: Raffael Schuster-Woldan (Germania) cu „Portret de femeie”, Zinaida Serebreakova (Rusia) cu lucrarea „La scăldat”, Johann Baptiste Lampi (Austria) cu „Portretul Ecaterinei II”, Boris Kustodiev (Rusia) cu „Portretul Iuliei Proşinskaia”, Konstantin Korovin (Rusia) cu „Portretul unei necunoscute” etc.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 15 aprilie.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17001652

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!