ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele juridice care vor utiliza denumirea statului vor trebui să achite suma de o sută mii de lei

17:01 | 01.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Persoanele juridice care vor utiliza în scop lucrativ denumirea, abrevierile sau derivatele denumirii oficiale sau istorice a statului vor trebui să achite suma de 100 mii de lei, potrivit unei modificări legislative aprobate astăzi în şedinţa Cabinetului de miniștri, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, în schimbul taxei, persoanei juridice i se va oferi un permis de utilizare a denumirii statului în intitularea entităţii.

Totodată, permisul va fi oferit pînă la modificarea denumirii sau lichidării persoanei juridice.

De asemenea, persoana juridică, căreia i s-a retras permisiunea de utilizare a denumirii oficiale a statului, este obligată să-şi modifice titlul în termen de 30 de zile de la data recepţionării deciziei de retragere a permisiunii.

Prevederea va intra în vigoare la o lună de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!