ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șoferii cu un comportament agresiv în traficul rutier vor fi amendaţi

18:04 | 02.03.2017 Categorie: Social

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Șoferii care manifestă un comportament agresiv în traficul rutier vor fi amendaţi, potrivit unor modificări şi completări legislative adoptate astăzi în lectură finală de către Parlament, informează MOLDPRES.

Potrivit autorilor proiectului, modificările au drept scop sporirea siguranţei traficului rutier.

Documentul clasifică drept comportament agresiv manevrele în traficul rutier care creează neîntemeiat obstacole circulaţiei şi prejudiciază drepturile altor participanţi la trafic.

Pentru manifestarea comportamentului agresiv, şoferii riscă o amendă între 3750 şi 5000 de lei şi cinci puncte de penalizare, sau muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 20-40 de ore, sau cu arest contravenţional pe un termen de 15 zile, în toate cazurile cu sau fără privarea de dreptul de a conduce pe un termen de la şase luni la un an.

Conform datelor Ministerului Afacerilor Interne, în țară aproximativ 90% din accidente se produc din vina şoferului, din cauza depăşirii limitei de viteză, neglijării semnalelor şi marcajelor rutiere şi din cauza conducerii în stare de ebrietate.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)