ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de vineri, 3 martie 2017

18:44 | 02.03.2017 Categorie: Agenda

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul se va convoca în ședință plenară.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Ministerul Economiei şi Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) invită reprezentanții mass-media la conferința de presă dedicată acțiunilor Ministerului Economiei şi ale MIEPO în 2017 pentru ameliorarea climatului de afaceri şi atragerea investițiilor străine. Conferința de presă va fi susținută de viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu şi directorul MIEPO, Vitalie Zaharia.

Ora 12.00, Ministerul Economiei, Casa Guvernului, et. 2, of. 246, intrarea din str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

***

Reprezentanții mass-media sînt invitați de Ministerul Justiției și Centrul Național de Expertize Judiciare (CNEJ) la prima conferință a experților judiciari din Republica Moldova, consacrată noului statut al acestora.

Ora 08:30, Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene „Constantin Stere”, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt 200.

***

La Universitatea Liberă Internațională din Moldova va fi organizată o întîlnire a studenților și cadrelor didactice cu  Jordi Xucla i Costa, preşedintele grupului Alianței Liberalilor și Democraților Europeni din APCE, raportor pentru Republica Moldova.

Ora 11.30, Sala Senatului et. 4.

***

Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei invită la workshop-ul Științe exacte în dialogul generațiilor: conexiune între Universități, Academie și Business.

Ora 14.00, UnAŞM, str. Academiei 3/2.

***

Ambasada Franţei în R. Moldova, Alianţa Franceză din Moldova şi Agenţia Universitară a Francofoniei invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Lansarea proiectului „Sciences en français 2.0: Învăţarea disciplinelor ştiinţifice în limba franceză”.

Ora 13.00, Casa Presei, str. A. Puşkin 22, of. 446.

***

Asociația Presei Independente (API) invită la o nouă ședință a Clubului de discuții ”STOP FALS!”, cu genericul ”Calitatea jurnalismului în țările Parteneriatului Estic și Rusia”, cu participarea unor jurnaliști și experți din țările Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R. Moldova și Ucraina) și Federația Rusă.

Ora 15.00, Restaurantul ”Big Deal”, str. Mitropolit Varlaam 69A.

***

Președintele PLDM, Viorel Cibotaru, președintele PPDA, Andrei Năstase, și președintele PAS, Maia Sandu, invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Tentativa guvernării de a se menține la putere prin schimbarea sistemului electoral”.

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN.

***

Comitetul Național ICOM Moldova și Asociația ALDA (Agenția Europeană pentru Dezvoltarea Democrațiilor Locale) invită la dezbaterea publică cu genericul CHOICE: provocări și oportunități pentru protejarea patrimoniului cultural. Dezbaterea publică este organizată în contextul lansării oficiului ALDA în Republica Moldova.

Ora 9.30, or. Cimișlia, str. Ștefan cel Mare, 14.

***

Biblioteca Naţională invită  la deschiderea expoziţiei cu genericul „Secvenţe de la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova”.

Ora 12.00, blocul central, et. II, Sala de lectură nr. 1.

***

În perioada 3–4 martie. în capitală se organizează Cupa deschisă a municipiului Chişinău la futsal, consacrată memoriei fotbalistului Valeriu Colbasiuc.

Ora 14.00, Futsal Arena FMF, comuna Ciorescu.

***

În Librăriile Cartier va avea loc Noaptea Cărților Deschise, ediția a VIII-a (Librăria din Centru, bd. Ștefan cel Mare nr. 126 și Librăria din Hol, str. București nr. 68). Librăriile vor avea un program prelungit: de la ora 9.00 pînă la ora 23.30.

Programul va conține, începînd cu ora 18.15: Decernarea Premiului Om de Cuvînt 2017, la Librăria din Centru.

(Editor M. Jantovan)