ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un copil şi un profesor din Cahul au ajuns în reanimare după ce s-au intoxicat cu miros de plastilină

10:00 | 03.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Un copil şi un profesor de la gimnaziul din satul Burlăceni, raionul Cahul, au fost internați ieri în secția reanimare a Spitalului Raional Cahul, după ce s-au intoxicat cu miros de plastilină, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Sănătăţii, printre persoanele intoxicate se numără şi alţi şase elevi şi un profesor. Aceştia au primit îngrijiri medicale şi sînt monitorizați de către medicul de familie.

Incidentul a avut loc ieri dimineața, în clasa a șaptea, după prima lecție. Elevii au confecționat cîteva figurine, iar după 15 minute au început să se sufoce, să tuşească, să amorțească şi să amețească. În jurul orei 10.30 au sosit două echipe ale medicilor de urgență, care au acordat copiilor şi profesorilor ajutor medical.

Din cercetările preliminare, s-a constatat că plastilina utilizată provine dintr-un lot de ajutor umanitar și a fost oferită unui elev de reprezentanții unei confesiuni religioase. Poliția verifică dacă şi alți copii au primit acest produs. Totodată, Centrul Național de Sănătate Publică va efectua astăzi expertiza plastilinei pentru a verifica dacă materialul folosit conține substanțe toxice, periculoase pentru sănătate. De asemenea, specialiștii Centrului de Sănătate Publică au atenționat cadrele didactice din această instituție să atragă mai multă atenție pe viitor la calitatea materialelor sau la produsele aduse de elevi în instituție.  

Centrul de Sănătate Publică din Cahul a luat deja probe de plastilină pentru investigații, iar clasa a fost închisă, pînă la elucidarea cauzei intoxicației. 

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!