ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Postul de Radio „Europa Liberă” a lansat cea de-a XII-a ediţie a „Jurnalului Săptămînal”

12:09 | 03.03.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Postul de Radio „Europa Liberă” a lansat recent volumele „Jurnalul Săptămînal”, ediția a XII-a, îngrijită de Valentina Ursu, și „Realitatea cu amănuntul”, ediția a X-a, culegere semnată de scriitorul Iulian Ciocan, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat președintele posturilor de radio Europa Liberă/Libertatea, Thomas Kent, scriitori, ziarişti, politicieni, oameni  de cultură şi artă.

Solicitată de MOLDPRES, Valentina Ursu a menţionat că pe parcursul a 12 ani, oameni din diverse domenii din întreaga ţară - scriitori, ziarişti, politicieni, medici, învăţători, agricultori, diplomaţi, preoţi, artişti, şomeri - ţin săptămînal jurnale în cadrul emisiunii de sîmbătă „La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă”.

„Pînă în prezent, jurnalul a fost prezentat de peste 1000 de persoane. În această carte s-au întîlnit 105 autori. Cele 12 volume prezintă o radiografie a Republicii Moldova, iar gîndurile ce-i frămîntă pe ei, aici şi acum, peste ani vor deveni istorie”, a subliniat coordonatoarea „Jurnalului Săptămînal”.

La rîndul său, scriitorul Iulian Ciocan, autorul volumului „Realitatea cu amănuntul”, a afirmat că peste 2.000 de tablete au fost difuzate pînă acum în cadrul rubricii matinale cu aceeași denumire.

„Multe din observațiile celor zece ani de explorare a cotidianului au ajuns pagini de ficțiune şi invers, interesul în scop literar pentru o anumită temă s-a transformat în texte difuzate la radio. În general, este foarte greu să găseşti teme legate de cotidian timp de zece ani. Consider însă că aici, în zona cotidianului, se întîmplă lucrurile cele mai interesante, lucrurile cele mai tulburătoare care ţin de viaţa omului”, a constatat Iulian Ciocan.

Președintele RFE/RL Thomas Kent a subliniat că e posibil ca după această experiență ascultătorii şi cititorii volumelor editate de Radio Europa Liberă să se uite un pic diferit la lumea de jur şi să devină mai implicați şi mai toleranți.

Cel de-al XII-lea volum al „Jurnalului Săptămînal” a apărut într-un tiraj de 1000 de exemplare.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17001721

img17001721

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!