ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O companie americană va investi peste 6 milioane de dolari şi va crea peste 300 de locuri de muncă în R. Moldova

14:06 | 03.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip şi directorul executiv al companiei Frontera Resources din SUA, Steve Nicandros, au semnat astăzi Declaraţia de colaborare între Guvernul Republicii Moldova şi „Frontera Resources International” privind explorarea hidrocarburilor în bazinul Dobrogea din sudul Republicii Moldova. La eveniment a fost prezent şi Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Compania americană va explora hidrocarburile din sudul Republicii Moldova şi va investi peste șase milioane de dolari în următorii 5 ani, cu potenţial de creştere la 50-100 milioane, în caz de succes. Totodată, investitorul va crea aproximativ 300 de locuri de muncă.

În cadrul briefingului care a urmat după ceremonia de semnare a Declaraţiei, Prim-ministrul Pavel Filip a spus că această colaborare trece dincolo de noţiunea unei investiţii, contribuind la securitatea şi independenţa energetică a Republicii Moldova. Acest fapt se va reflecta în preţuri mai bune la energie, dar şi în evitarea oricăror imixtiuni geopolitice în Moldova.

„Reformele își spun cuvîntul și vedem o creștere a interesului investitorilor străini față de țara noastră. Vrem să aducem investitori în țară prin crearea unui mediu de afaceri atractiv, pentru că antreprenorii fondează întreprinderi, creează locuri de muncă, oferă salarii și plătesc impozite, astfel oferind Guvernului Republicii Moldova posibilitatea să facă investiții sociale”, a subliniat Pavel Filip.

Premierul a dat asigurări că Guvernul va fi în continuare deschis în dialog cu mediul de afaceri şi va acorda tot suportul necesar pentru depăşirea constrîngerilor şi deficienţilor, cu care se confruntă investitorii.

La rîndul său, directorul companiei americane, Steve Nicandros, a spus că este recunoscător Guvernului Republicii Moldova pentru oportunitatea de a fi parteneri. „Sîntem entuziasmaţi să devenim un nou cetăţean în economia Republicii Moldova. Credem în reformele guvernării, care ne fac să ne simţim confortabil în domeniul investiţiilor şi vrem să reuşim să contribuim la dezvoltarea securităţii şi independenţei energetice a Republicii Moldova”, a declarat directorul executiv al companiei Frontera Resources.

Prezent la eveniment, Ambasadorul James Pettit a menționat că mediul de afaceri în Republica Moldova s-a îmbunătăţit, iar aceasta este o realizare semnificativă. „Sînt foarte mîndru că o companie americană va realiza acest proiect mare în Moldova şi sper că este numai un început de creştere a investiţiilor, nu doar americane, dar în general, a investiţiilor străine”, a declarat James Pettit.

„Frontera Resources” este o companie internațională de explorare și producție de petrol și gaze naturale, înființata în 1996. Prioritatea companiei este identificarea oportunităților și operarea pe piețele emergente din Europa de Est în jurul Mării Negre.

img17001726

img17001726

img17001726

img17001726

img17001726

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!