ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău a avut loc Noaptea Cărţilor Deschise

11:23 | 04.03.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Peste 1500 de cumpărători au vizitat ieri seară Librăriile Cartier din capitală, unde a avut loc Noaptea Cărţilor Deschise, ediţia a VIII-a, cu reduceri de 50 la sută, informează MOLDPRES.

În această zi, cele două librării ale Editurii „Cartier” au funcţionat de la ora 9.00 pînă la ora 23.30.

Solicitat de MOLDPRES, directorul Editurii „Cartier”, Gheorghe Erizanu, a menţionat că cei peste 1500 de cumpărători au procurat mai mult de 3500 de exemplare de carte.

Redactorul-şef al editurii, scriitorul Emilian Galaicu-Păun, a afirmat că scopul acţiunii este de a creşte o generaţie de cititori care învaţă să aleagă cartea. „Librăria trebuie să devină un spaţiu de întîlnire şi de convivialitate”, a constatat  Emilian Galaicu-Păun.

În cadrul evenimentului, a avut loc decernarea Premiului „Om de Cuvînt 2017”, în posesia căruia a intrat criticul literar Eugen Lungu.

Eugen Lungu s-a arătat onorat de distincția oferită. „Sper să mă înscriu şi eu în lista oamenilor de cuvînt. M-a bucurat mult faptul că la eveniment au fost foarte mulţi tineri. Dacă s-ar face o minune, aş fi vrut ca Dimitrie Cantemir să vadă aceşti tineri şi să redacteze acea frază în care afirma că moldovenii nu se prea trag la carte. L-am văzut printre cumpărători şi pe directorul editurii, Gheorghe Erizanu, care a procurat două cărţi”, a remarcat Eugen Lungu.

Anterior, laureați ai premiului „Om de cuvînt” au fost: Vladimir Beșleagă (2013), Maria Șleahtițchi (2014), Lucia Țurcanu (2015) şi Dorin Recean (2016).

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17001752

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!