ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ex-guvernatorul BNM a fost internat în secția de reanimare a unui spital din Chișinău

09:55 | 06.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Leonid Talmaci, reţinut de către procurorii anticorupţie într-un dosar de escrocherie, a fost internat sîmbătă seară în secția de reanimare a unui spital din Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Vitalie Nagacevschi, avocatul fostului guvernator, Leonid Talmaci are probleme cardiace și a suportat în luna ianuarie o intervenţie chirurgicală.

Avocatul a precizat pentru Europa Liberă că interogatoriul de la Centrul Naţional Anticorupţie a durat sîmbătă, cu întreruperi, de la ora 10.00 pîna la 19.00. Apărătorul s-a arătat convins că în timpul interogatoriului atît procurorii, cît şi ofiţerii de urmărire penală au obţinut suficiente dovezi că Leonid Talmaci „nu are nici cea mai mică implicare în operaţiunile ce au adus prejudicii Biroului Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule (BNAA)”. Nagacevschi și-a exprimat încrederea că va obţine de la procurori retragerea măsurii de arest a clientului său.

Fostul guvernator al BNM, Leonid Talmaci, a fost reținut de procurorii Anticorupție și plasat în arest pentru 15 zile, potrivit deciziei din 3 martie a Judecătoriei Buiucani. Leonid Talmaci este acuzat de apartenență la un grup criminal organizat, specializat în escrocherii în proporții deosebit de mari, cauzarea de daune materiale prin înşelăciune sau abuz de încredere şi abuz în serviciu.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, este vorba de o grupare criminală care ar fi cauzat prejudicii de peste 15 milioane de lei BNAA. Banii ar fi fost sustrași de pe conturile Moldova Agroindbank şi Moldindconbank ale BNAA.

Leonid Talmaci este învinuit de infracțiuni, „pentru care riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 15 ani”, se spune în mandatul de arestare, eliberat de Judecătoria Buiucani. 

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17001772

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!