ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile din UTA Gagauz-Yeri au lansat o campanie de binefacere dedicată Zilei Femeii

12:23 | 06.03.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. „De la inimă la inimă” este genericul unei acţiuni de caritate desfăşurată în UTA Gagauz-Yeri, în perioada 4-8 martie, sub patronatul autorităţilor autonomiei, transmite MOLDPRES.

Campania este coordonată de başcanul Irina Vlah şi este organizată în regiune de două ori pe an – în ajunul sărbătorilor de Revelion şi cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii. În cadrul acţiunii de binefacere primesc ajutoare peste două mii de familii defavorizate.

„O atenţie deosebită vom acorda mamelor cu mulţi copii. În ultimii ani în autonomie este înregistrată o creştere a ratei de natalitate faţă de cea a mortalităţii. Am reuşit să deschidem cîteva grădiniţe noi. Este o tendinţă bună şi de aceea ne-am propus să susţinem mamele tinere”, a subliniat Irina Vlah, citată de gagauzinfo.md.

Din anul curent, autorităţile de la Comrat au instituit o compensaţie regională pentru copiii nou-născuţi. Potrivit başcanului, în prezent executivul autonomiei elaborează un program special pentru susţinerea familiilor în care se vor naşte gemeni.

În anul 2016, în UTA Gagauz-Yeri în două familii s-au născut tripleţi care au primit din partea administraţiei regionale ajutoare materiale în valoare de 50 de mii de lei. De asemenea, în anul trecut, în 22 de familii din autonomie s-au născut gemeni.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17001779

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!