ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militarii Armatei Naționale din Kosovo au instruit colegii din Italia, recent încadrați în Misiunea KFOR

14:07 | 06.03.2017 Categorie: Societate

Chișinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Militarii Armatei Naţionale din cel de-al șaselea contingent, detașat în operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo, au instruit colegii italieni care recent s-au alăturat grupării MNBG-W, la compartimentul controlul mulțimii, informează MOLDPRES. 

Potrivit comandantului contingentului, maiorul Constantin Cîşleanu, militarii moldoveni, alături de colegii din Austria, Italia și Slovenia, continuă să participe la activități de pază şi apărare a obiectelor de importanță majoră, misiuni de patrulare şi asigurare a securității bazei „Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech. 

În același timp, grupul de geniști a desfășurat exerciții de cercetare a terenului de obiecte explozive și ședințe privind pericolul munițiilor neexplodate în regiunea Kosovo. 

Contingentul KFOR-6 a plecat în Kosovo la 5 decembrie 2016. Acesta este format din 40 de militari profesioniști.

(Reporter V. Rusu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!