ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Benzina și motorina se vor ieftini

13:57 | 07.03.2017 Categorie: Economic

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Prețurile la cea mai solicitată benzină auto Premium-95 vor scădea de miercuri cu 38 de bani per litru, iar motorina se va ieftini cu 3 bani. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit astăzi prețul plafon de comercializare a benzinei Premium-95 pentru perioada 8-21 martie la nivel de 17.83 lei pentru un litru, iar la motorină de 15,62 lei, informează MOLDPRES.

Este pentru prima oară cînd benzina se ieftinește, după ce șapte perioade consecutiv prețurile au crescut și au atins nivelul de 18,21 lei per litru.

Noile prețuri la benzină și motorină vor intra în vigoare la miezul nopții, cînd operatorii nu vor avea dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decît cele stabilite de ANRE. Prețurile afișate astăzi pe pagina electronică a ANRE vor fi valabile 14 zile calendaristice.

ANRE aplică procedura de stabilire a prețurilor plafon de comercializare a carburanților, de la sfîrșitul lunii mai anul trecut cînd a fost stabilit un preț de 16,21 lei per litru de benzină Premium-95 și 13,83 lei pentru litrul de motorină.

Prețurile la petrolul de marca BRENT se mențin deja de două luni la nivelul de 55-56 dolari SUA pentru un baril. După scăderea la 2 martie, pe fondul îngrijorărilor legate de supraproducția de carburanți, la 55,13 dolari pe baril, prețul a urcat la 7 martie pînă la 56.13 dolari, potrivit yandex.ru. 

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)