ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reformele sociale au fost discutate de Premierul Pavel Filip și Președintele ISSA

16:31 | 07.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Asociației Internaționale pentru Securitate Socială (ISSA), Joachim Breuer, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

În cadrul dialogului, Premierul a menționat că securitatea socială este o prioritate a Cabinetului de miniștri. ”Oamenii apreciază activitatea Executivului prin prisma beneficiilor sociale. Astfel, am lansat o serie de reforme, inclusiv prin susținerea mediului de afaceri. Sîntem un Guvern pro-business pentru că ne dorim să facem investiții sociale”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, Prim-ministrul a spus că la sfîrșitul anului 2016 a fost lansată reforma sistemului de pensii prin care a fost asigurată echitatea socială a cetățenilor și au fost eliminate deficiențele existente în sistemul vechi. ”Avem multe planuri pe viitor, inclusiv privind domeniul social. Contăm și în continuare pe expertiza tehnică și consultanța oferită de ISSA”, a conchis șeful Guvernului.

La rîndul său, Președintele ISSA a dat asigurări că va susține autoritățile de la Chișinău în promovarea reformelor sociale. ”E foarte important ca businessul și domeniul social să se completeze reciproc. Dreptatea socială trebuie privită ca o investiție”, a mai spus Joachim Breuer.

În cadrul întrevederii, oficialii au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind importanța reformării sistemului de determinare a dizabilității, a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, precum și a sistemului de sănătate.

Asociația Internațională pentru Securitate Socială a fost fondată în anul 1927 și întruneşte mai mult de 320 de membri din peste 150 de ţări. Obiectivul principal al ISSA este promovarea şi dezvoltarea securităţii sociale la nivel mondial.

img17001820

img17001820

img17001820

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!