ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Filarmonica Națională va avea loc spectacolul ”Basarabia Folk” cu Iurie Sadovnic și invitații săi

13:45 | 08.03.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 8 mar. /MOLDPRES/. Un spectacol cu genericul ”Basarabia Folk”, susținut de cunoscutul cîntăreț Iurie Sadovnic, Artist al Poporului, și invitații săi din R. Moldova și România va avea loc astăzi, începînd cu ora 17.00, în Sala Mare a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Alături de Iurie Sadovnic vor evolua interpreții de muzică folk Maria Mocanu, Victor Buruiană, Angelina Mistreț, Vasile Lupu, precum și Ion Moraru și Florin Săsărman din România.

Tot astăzi, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”, ediția a 51-a, începînd cu ora 18.00, la Palatul Național ”Nicolae Sulac” din capitală va avea loc spectacolul dedicat Zilei Internaționale a Femeii cu genericul ”Atît de fragedă…”, prezentat de Alex Calancea Band.

La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” se va juca astăzi, la ora 18.00, spectacolul ”Casa Mare” de Ion Druță, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” - spectacolul  ”Lacul Lebedelor”, balet în patru acte de P. I. Ceaikovski și începînd cu ora 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri.

Mîine, la ora 18.00, la Palatul Național ”Nicolae Sulac” din Chișinău va avea loc un spectacol etno-folcloric cu participarea Ansamblului de cîntece și dansuri bulgare ”Rodoliubie” din Taraclia și a Ansamblurilor de cîntece și dansuri populare găgăuze ”Kadînja” și ”Diuz-Ava” din Comrat. La aceeași oră,  la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” Capela Corală Academică ”Doina” (dirijor –Ilona Stepan) și Orchestra Simfonică a instituției (dirijor – Alexandr Anisimov din Belarus), Alexei Nabiulin, pian ( Rusia), Irina Krikunova, soprano (Belarus), Ion Timofti, tenor și Andrei Otean, bariton, vor prezenta un concert vocal-simfonic.    

Tot mîine, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va găzdui spectacolul ”Panică la Grand Hotel” după Rey Cooney, Teatrul Republican ”Luceafărul” – spectacolul ”O istorie din cartierul de vest” de A. Laurents și la ora 18.30, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” - spectacolul ”Fără frîne” de I. Muzîca, E. Latii și V. Romanov.

Vineri, la ora 18.00, la Palatul Național ”Nicolae Sulac” va avea loc spectacolul de închidere al Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”, concertul formației ”Noroc”, la 50 de ani de la fondare, iar la Muzeul Național de Artă al Moldovei -  un spectacol organizat de Sala cu Orgă și susținut de Orchestra Națională de Cameră și Corul Național de Cameră  (dirijor- Leonardo Quadrini, Italia). Soliști: Ghiulnara Raileanu (soprană), Liliana Marin (mezzo-soprană), Ion Timofti (tenor) și Alexei Digore (bariton).

În aceeași zi, la ora 18.00, Teatrul Național ”Satiricus I. L.Caragiale” va prezenta spectacolul ”Maestrul și Margarita” de M. Bulgakov, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – ”Cîntec de leagăn” de D. Matcovschi, Teatrul Republican ”Luceafărul” – spectacolul ”Striptease masculin sau Goi-pușcă” după Anthony McCarten și la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Căsătoria” de N. V. Gogol.

Sîmbătă și duminică, pe scena Teatrului ”Mihai Eminescu” din Chișinău, Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti va prezenta, cu începere de la ora 18.00, spectacolul „Magic Naţional” în regia lui Ion Caramitru.

Tot sîmbătă, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va avea loc spectacolul ”Oscar și tanti Roz” de Eric Emmanuel Schmitt, iar duminică, la aceeași instituție – spectacolul ”Iubire la proști” de Francois Veber. Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta duminică, la ora 18.00, spectacolul ”Poker sau femei” de Neil Simon și Teatrul Republican ”Luceafărul” – spectacolul ”Mascarada” de M. Lermontov.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17001830

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!