ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Membrul unei filiere de comercializare a armelor şi muniţiilor a fost reţinut de SIS

09:31 | 09.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Membrul unei filiere de comercializare a armelor şi muniţiilor a fost reţinut de către Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) în comun cu Procuratura raionului Donduşeni, a anunţat astăzi SIS, transmite MOLDPRES.

Urmare a acţiunilor procesual penale au fost acumulate dovezi precum că în nordul ţării sînt comercializate dispozitive, părţi componente ale tehnicii militare blindate.

Ofiţerii SIS au stabilit locul păstrării şi persoana care intenţiona să vîndă un dispozitiv de model ,,ТКН-3М”, utilizat la autovehiculele blindate pentru monitorizare la distanţă. Elementul se instalează la turela de lucru a comandantului pentru tancurile de model T55, T62, T64 şi T72 şi este destinat pentru observarea vizuală a cîmpului de luptă pe timp de zi şi noapte. În cadrul achiziţiei de control, bărbatul pretindea circa 690 dolari SUA. Acesta a fost reţinut în flagrant delict.

Ulterior, în urma percheziţiilor efectuate la un şir de adrese ale figuranţilor dosarului au fost depistate şi ridicate mai multe arme. Acestea, precum şi muniţiile au fost transmise spre expertizare şi verificare a legitimităţii deţinerii lor.

De asemenea, au fost depistate sume băneşti de peste 21600 lei, în jur de 85700 hrivne ucrainene şi 830 dolari SUA, a căror provenienţă urmează a fi stabilită.

Dacă va fi găsită vinovată, persoana respectivă riscă pînă la trei ani de închisoare sau amendă în mărime de la 650 la 950 unităţi convenţionale (32500-47500 lei), sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!