ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cel puţin cinci persoane au murit după trecerea prin Madagascar a ciclonului Enawo

14:00 | 09.03.2017 Categorie: Externe

Antananarivo, 9 mar. /MOLDPRES/.Cel puţin cinci persoane au murit şi peste 12.000 au rămas fără adăpost după trecerea prin Madagascar a ciclonului Enawo, potrivit unui nou bilanţ publicat de Biroul naţional pentru gestionarea catastrofelor (BNGC), relatează joi AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

BNGC a raportat de asemenea 7 răniţi şi 10.288 de persoane strămutate, mai ales în capitala Antananarivo unde evacuările au avut loc începînd de miercuri ca urmare a ploilor torenţiale care s-au abătut asupra oraşului.

După ce a afectat capitala, Enawo a fost degradat de serviciile meteo la "depresie tropicală".

Alerta a fost ridicată asupra Marii Insule, unde rafalele de vînt au suflat cu mai mică intensitate (65km/h), decît cele din ajun de 290 km/h care au afectat marţi nordul insulei.

Potrivit Crucii Roşii, este vorba de cel mai puternic ciclon care loveşte Madagascarul, după ciclonul Giovanna din 2012.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!