ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va iniția negocieri cu Elveția asupra unui acord cu privire la serviciile aeriene

15:26 | 09.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi  hotărîrea privind inițierea negocierilor cu Elveția asupra unui Acord cu privire la serviciile aeriene, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, semnarea acestui document ”va contribui la deschiderea pieței serviciilor aeriene din Republica Moldova și diversificarea destinațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău”, precum și va facilita ”accesul la piețele din partea de vest a Europei Centrale”.

Semnarea Acordului va avea consecințe favorabile în ceea ce privește respectarea angajamentelor internaționale asumate deja de Republica Moldova. Prevederile documentului în cauză nu contravin Acordului privind spațiul aerian comun între R. Moldova și Uniunea Europeană și statele sale membre, semnate la Bruxelles la 26 iunie 2012.

Datele statistice indică o creștere semnificativă a fluxului de pasageri care călătoresc din Moldova în Elveția. Pentru ultimele douăsprezece luni s-au înregistrat circa 17000 de intrări/ieșiri pe cursa Chișinău-Elveția (Geneva, Zurich, Basel, Berne), toate fiind efectuate doar prin conexiuni. „O cursă directă către Elveția, în mod cert, va spori această cifră, oferind totodată pasagerilor confortul unei curse fără escale”, se arată în nota informativă anexată la proiect.

Ministerul Transporturilor propune operarea curselor spre Elveția de 2-3 ori pe săptămînă, iar AIR Moldova deja și-a manifestat intenția de a iniția zboruri  spre Geneva cu începere din aprilie 2017.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

img17001857

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!