ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a instituit Ziua angajatului organelor de probațiune

15:37 | 09.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Ziua angajatului organelor de probațiune va fi marcată anual, pe data de 12 ianuarie. O hotărîre în acest sens a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Instituirea sărbătorii profesionale vine să contribuie la recunoașterea importanței activității organelor de probațiune, la facilitarea promovării instituţiei în societate, precum și la evidențierea rolului acesteia în cadrul reformei sistemului de justiție.  

Cu zece ani în urmă, pe 12 ianuarie 2007, organul probaţiunii a devenit funcţional. Angajaţii acestuia acordă asistență și consiliere, în scopul promovării beneficiilor pedepselor alternative detenției şi prevenirii săvîrșirii de noi infracțiuni. 

img17001861

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!