ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău va fi deschis primul Centru de Informare pentru Turiști

17:15 | 09.03.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Un Centru de Informare pentru Turiști va fi deschis în premieră în municipiul Chișinău. În acest sens, un Memorandum de cooperare a fost semnat astăzi de către Asociaţia Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) și Primăria Chișinău, relatează MOLDPRES.

Proiectul este realizat și implementat cu susținerea Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, şi a Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

În cadrul evenimentului de semnare a documentului, președinte ANTRIM, Emilian Dzugas, a menţionat că deschiderea unui asemenea centru este indispensabilă pentru dezvoltarea turismului din R. Moldova. „Tendințele de creștere a numărului de turiști străini care vizitează R. Moldova a impulsionat ANTRIM să elaboreze un proiect de creare a primului centru modern de informare, în care vizitatorii vor putea fi orientați în descoperirea potențialului turistic de pe ambele maluri ale rîului Nistru. Pe această platformă vor fi promovate atracțiile turistice, cele mai interesante rute de pe teritoriul ţării, evenimentele culturale ș.a.”, a spus Emilian Dzugas.

Totodată, directorul Proiectului de Competitivitate din Moldova, Doina Nistor, a afirmat că „prin crearea Centrului de Informare pentru Turiști, oferta turistică a țării va deveni mai cunoscută și mai accesibilă, ceea ce va contribui la creșterea atractivității produselor turistice naționale, sporirea numărului de turiști și, implicit, la dezvoltarea acestei ramuri a economiei”.

La rîndul său, managerul de proiecte PNUD Moldova, Andrei Darie, a specificat că datorită suportului financiar al UE, la Tiraspol, în curînd va fi inaugurat un centru similar. „Cele două instituții vor coopera strîns. Vizitatorii vor avea posibilitatea să se informeze în privința ofertei turistice de pe malul stîng din surse sigure de informare, să descopere locații noi și să beneficieze de servicii specializate”, a remarcat Andrei Darie.

Centrul de Informare pentru Turiști se va afla în sediul Primăriei capitalei. Inaugurarea oficială a acestuia va avea loc în luna mai curent, în ajunul Festivalului European de Turism și Strategie, care se va desfășura în perioada 31 mai - 3 iunie.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17001863

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!