ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat mecanismul de funcționare a Registrului vitivinicol

16:05 | 09.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței de astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul privind modul de funcţionare a Registrului vitivinicol, în scopul evidenței tuturor plantațiilor și unităților vinicole din Republica Moldova, informează MOLDPRES cu referire la  Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Proiectul hotărîrii de Guvern prevede că Registrul vitivinicol va fi gestionat de către Oficiul Național al Viei și Vinului, în acesta fiind înregistrați agenții economici care desfășoară cel puțin una dintre activitățile de fabricare, stocare, comercializare cu ridicata a vinurilor, a produselor obținute pe bază de must și de vin, producere și comercializare a strugurilor folosiți ca materie primă în vinificație. 

Totodată, documentul stabilește obligativitatea prezentării de către deţinătorii plantațiilor viticole și unităților viticole a declarațiilor de recoltă și de producere a vinurilor, fiind stipulate și condițiile de acces la informațiile stocate în Registru. 

Înscrierea în Registrul vitivinicol este gratuită și se efectuează în baza cererilor depuse de agenții economici și a declarațiilor pe proprie răspundere privind îndeplinirea cerințelor obligatorii de înregistrare. 

Implementarea Registrului urmează să fie finalizată în septembrie 2017. Cheltuielile pentru crearea softului, precum și pentru înregistrarea inițială a parcelelor și a unităților vinicole în acesta, constituie aproximativ 1 milion de dolari SUA şi sînt acoperite din contul unui grant oferit de partenerii externi.

img17001864

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!