ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE a anunțat pentru 10 martie audieri publice privind ajustarea tarifelor la energia termică livrată consumatorilor

16:19 | 09.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va organiza, la 10 martie, audieri publice privind cererile de ajustare a tarifelor la energia termică livrată consumatorilor, parvenite din partea  societăților pe acțiuni Termoelectrica și CET Nord, cereri depuse la ANRE pe 7 martie, informează MOLDPRES.

La audieri publice sînt invitați responsabilii din cadrul întreprinderilor solicitante, reprezentați ai instituțiilor publice și organizațiilor neguvernamentale interesate, experți în domeniul energetic, jurnaliști, dar și alte persoane interesate de subiect.

Termoelectrica solicită majorarea cu 6% a tarifului la energia termică livrată consumatorilor. Termoelectrica își argumentează cererea de majorare a tarifului de la 1068,22 pînă la 1132,20 lei pentru o gigacalorie prin indicatorii tehnici incluși în planul de producere pentru acest an, prognoza actualizată a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2017-2019, indicii prețurilor cu amănuntul, cursul de schimb al dolarului și majorarea tarifelor la energia electrică solicitată de GAS Natural Fenosa. 

Potrivit proiectului, prezentat de CET Nord, întreprinderea solicită majorarea tarifului la energia termică livrată consumatorilor cu 16 la sută, pînă la 1221 de lei pentru o gigacalorie.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!