ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

8 femei remarcabile din R. Moldova au fost decorate de Igor Dodon cu ocazia zilei de 8 Martie

16:44 | 09.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova a oferit distincții  de stat unor femei distinse, care activează în diferite domenii, au diferite vîrste și sînt din diferite regiuni ale Republicii Moldova, inclusiv din Transnistria și Găgăuzia, a comunicat pentru MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

Amintim, că pe data de 8 martie, Igor Dodon a semnat Decretul privind conferirea de distincții de stat doamnelor:  

”Ordinul de Onoare” - doamnei Raisa SLIVCA din satul Corjeuți, raionul Briceni, mamă a zece copii.

Ordinul „Gloria Muncii” - doamnei Gabriela LUNGU - director artistic al Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță”.

Ordinul „Gloria Muncii” - doamnei Anna STATOVA - director al Societății cu Răspundere Limitată „Moroi”, UTA Găgăuzia.

Medalia „Meritul Civic” - doamnei Natalia LEFTER - dublă campioană mondială la lupte sambo; maestru al sportului la judo și sambo, doctor în pedagogie, conferențiar universitar.

Medalia „Meritul Civic” - doamnei Iulia VODEANIUC – tînără vioristă, a participat la numeroase concerte în țară și peste hotare unde a obținut premii și mențiuni.

Medalia „Nicolae Testemițanu” - doamnei Stela DODU - șef de secție la Spitalul Clinic Municipal Nr. 1, municipiul Chișinău.

Titlul onorific „Artist al Poporului” - doamnei Alla DOREANU - actriță la Teatrul de Dramă și Comedie „Nadejda Aronețkaia” din Tiraspol;

Titlul onorific „Om Emerit” - doamnei Polina TURTА - președinte al Asociației Donatorilor de Sînge, donator emerit.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!