ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Donald Tusk a fost reales președinte al Consiliului European, în ciuda obiecțiilor Poloniei

19:08 | 09.03.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 9 mar. /MOLDPRES/. Liderii statelor membre ale Uniunii Europene l-au reales joi pe Donald Tusk președinte al Consiliului European, în ciuda obiecțiilor Poloniei, au anunțat o serie de oficiali prezenți la summitul de la Bruxelles, potrivit agențiilor internaționale de presă, comunică MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Premierul belgian Charles Michel și prim-ministrul luxemburghez Xavier Bettel au fost primii care au anunțat, pe Twitter, realegerea lui Tusk și l-au felicitat pe oficialul polonez.

Premierul Cehiei, Bohuslav Sobotka, a precizat, tot într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare, că doar Polonia s-a opus alegerii lui Tusk pentru încă un mandat de doi ani și jumătate la șefia Consiliului European.

"Sînt recunoscător pentru încrederea și evaluarea pozitivă a Consiliului. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru o Uniune Europeană mai bună", a scris și Donald Tusk pe Twitter.

Donald Tusk a fost ales la conducerea Consiliului European în august 2014, actualul său mandat expirînd la 31 mai.

(Editor M. Jantovan)

img17001874

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!