ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a solicitat autorităților mobilizare maximă în pregătirea pentru ședința Consiliului de Asociere RM – UE

08:53 | 10.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Progresele înregistrate de autoritățile de la Chișinău în implementarea Acordului de Asociere RM – UE și acțiunile ce urmează a fi întreprinse pînă la ședința Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană au fost discutate în cadrul ședinței Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană (CGIE), relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului. 

Pregătirile către Consiliul de Asociere includ și elaborarea Raportului privind implementarea Agendei de Asociere în perioada 2014-2016. În context, Prim-ministrul a solicitat autorităților să dea dovadă de mobilizare maximă în pregătirea pentru reuniunea Consiliului.

Totodată, în cadrul ședinței CGIE s-a discutat despre evoluțiile înregistrate în promovarea Legii integrității, care a fost deja votată în prima lectură de către Parlament și, pînă la sfîrșitul lunii martie, se preconizează să fie adoptată în lectură finală. Pentru acest Proiect de lege există un aviz pozitiv și din partea experților europeni. De asemenea, membrii Cabinetului de miniștri au fost informați că Parlamentul urmează să examineze Proiectul legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, Strategia Națională de Integritate și Anticorupție 2017-2020, precum și Proiectul de lege privind crearea Agenției de recuperare a bunurilor infracționale. 

img17001879

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!