ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată cea de-a VI-a ediție a Concursului Național „Moldova Eco Energetică”

10:10 | 10.03.2017 Categorie: Economic

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Economiei și Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) au dat startul celei de-a șasea ediții a Concursului Național „Moldova Eco Energetică”. Ceremonia de premiere a învingătorilor va avea loc pe 8 decembrie curent, în cadrul Săptămînii ”Moldova Eco Energetică”, care se va desfășura în perioada 4 – 8 decembrie curent, informează MOLDPRES. 

Potrivit viceprim-ministrului Octavian Calmîc, ministru al Economiei, concursul „Moldova Eco Energetică” vine în susținerea celor mai importante inițiative în producerea, transmiterea, distribuția şi consumul eficient de energie, precum în implementarea, dezvoltarea şi promovarea tehnologiilor moderne, a inovațiilor în domeniul energiei regenerabile şi eficienței energetice.

”Începînd cu anul 2012 peste 70 de proiecte de succes în utilizarea şi promovarea surselor de energie regenerabile au fost premiate la Gala ”Moldova Eco Energetică””, a menționat Octavian Calmîc.  

În premieră, în acest an, a fost introdusă o nouă categorie a concursului – „Sisteme combinate”, la care pot fi depuse proiecte ce îmbină diverse tehnologii de utilizare a surselor de energie regenerabilă și creștere a eficienței energetice. Totodată, va fi decernat și „Premiul publicului”, care va fi ales prin vot pe site-ul competiției www.mee.md. 

Potrivit directorului interimar al AEE, Dragoș Pidleac, concursul este deschis pentru instituțiile publice, ONG-uri, fundații, grupuri de inițiativă, mass media, reprezentanți ai sectorului privat şi persoane fizice, care au realizat cu succes inițiative inovative şi ambițioase în sectorul energiei regenerabile şi eficienței energetice. ”Participanții la concurs vor putea aplica la cele trei componente anunțate: Istorii Eco Responsabile, Tehnologii Eco Responsabile și Idei  Eco Responsabile”, a subliniat sursa citată.   

La ediţia din anul curent, vor fi eligibile proiectele depuse la componentele Istorii Eco Responsabile și Tehnologii Eco Responsabile, implementate pînă la depunerea dosarului la concurs. 

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)