ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Geniștii Armatei Naționale au lichidat 28 obiecte explozive, de la începutul acestui an

14:25 | 10.03.2017 Categorie: Societate

Chișinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Geniștii Armatei Naţionale au neutralizat, în primele zile ale lunii martie, zece obiecte explozive, în localitățile din raioanele Ungheni, Ocnița, Anenii Noi şi Căușeni. În total, de la începutul acestui an, geniștii Armatei Naţionale au efectuat 16 ieșiri în diferite localități ale țării, unde au distrus 28 obiecte explozive, informează MOLDPRES.

Potrivit locotenent-colonelului Serghei Chilivnic, șef Serviciului Geniu al Armatei Naționale, de la începutul lunii martie geniștii au efectuat 6 ieșiri pentru executarea misiunilor de luptă. În cadrul acestora au cercetat şi distrus grenade și mine de la aruncător, toate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

Sursa citată a specificat că cele mai recente obiecte explozive găsite au fost trei bombe de la aruncător și o grenadă de mînă F-1, depistate în timpul lucrărilor agricole din satul Agronomovca, raionul Ungheni și satul Plop-Știubei, raionul Căușeni. Acestea au fost dezamorsate şi distruse de geniștii din cadrul Batalionul de Geniu „Codru”. 

Reieșind din faptul că majoritatea obiectelor explozive sînt depistate de localnici în timpul lucrărilor agricole, Serviciul Geniu al Armatei Naţionale îndeamnă cetățenii să anunțe autoritățile locale, care vor solicita deplasarea grupelor de deminare în zonele respective.

(Reporter V. Rusu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!