ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Situaţia la posturile de pacificare din Sectorul Sud al Zonei de Securitate în atenţia CUC

14:20 | 10.03.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. În cadrul şedinţei ordinare a Comisiei Unificate de Control (CUC) desfăşurate ieri au fost examinate 15 subiecte. La solicitarea delegaţiei ruse, au fost confirmaţi în poziţii de observatori militari din partea Federaţiei Ruse locotenent-colonelul Valentin Ostroverhov şi maiorul Pavel Tretiakov. În funcţia de membru al delegaţiei ruse în CUC a fost numit maiorul Dmitrii Rajewskii, din cadrul Aparatului Ataşatului militar al Ambasadei ruse în Republica Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Delegaţia Republicii Moldova în CUC.

Conform agendei, au fost audiate şi aprobate rapoartele săptămînale ale Comandamentului Militar Întrunit (CMÎ) privind situaţia în Zona de Securitate.

De asemenea, membrii din cadrul delegaţiilor CUC însoţiţi de către reprezentanţii Ucrainei şi Misiunii OSCE în R. Moldova, au inspectat posturile de pacificare din Sectorul Sud al Zonei de Securitate.

Reprezentanţii Comisiei au fost familiarizaţi cu condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea pacificatorii, gradul de pregătire a contingentelor de luptă, starea echipamentelor şi tehnicii din dotare.

S-a constatat că activitatea de serviciu a militarilor în operaţiunea de pacificare decurge conform prevederilor regulamentelor CUC şi instrucţiunilor CMÎ.

Discuţii pe marginea altor subiecte privind activitatea CUC vor continua şi în cadrul următoarei şedinţe.

img17001900

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!